Mithat Şen "Oluş-Bozuluş"


Mithat Şen

“oluş - bozuluş”

Pg Art Gallery
2 Aralık - 30 Aralık 2010


Pg Art Gallery, 2010 yılını Mithat Şen’in “oluş-bozuluş” sergisiyle sonlandırıyor. Altı yıl aradan sonra yeniden Pg Art Gallery’de izleyicilerle buluşuyor sanatçı.
Mithat Şen sanat tarihinin kemikleşmiş konusu ‘beden’i ele alırken tekrarlara dayalı bir performans gerçekleştirmektedir adeta. Bu sürecin içinde tek bir beden fikrini kaybeder, tüm bedenlerin toplamı içinde eriyerek sınırları zorlamayı öğrenir. Bedeni imgeselleştirerek okumaya ve onu parçalayarak deneyimlemeye girişen sanatçı hücrenin var oluş biçimi üzerine sorular üretir. Doğayı, başlangıcı bedende arar…
Hepsi birbirinden farklı bir ritim taşıyan bu yinelenen imgeler, yaşayan organizmalar gibi yer değiştirir adeta. Şen’in resimlerinde karşılaştığımız asıl şey, insan gövdesinin kendini yeniden düzenlemesi, iyileştirmesidir. Çünkü her dönüşüm, içinde yeni olanın heyecanını barındırmaktadır. Bir yandan beden dilinin dışavurumunu tüm saldırganlığıyla sezdirir, ancak bu imgeler bir o kadar da saklıdır; kendi görüntüsüne benzemeyen algımızı zorlayan bir tavrı vardır. Her şey kendi gördüklerimizde, yani içimizde mi saklıdır?
1981’de DTGSYO Resim Bölümü’nden mezun olan Mithat Şen, ilk kişisel sergisini 1984’te İstanbul’ da gerçekleştirdi. Çok sayıda kişisel ve karma sergide yer alan sanatçı, 1990’da 44. Venedik Bienali’ne katıldı.


Sergi Pazartesi hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arası izlenebilir.